De coronacrisis brengt een andere crisis aan het licht waar het onderwijs al jaren mee kampt: in Nederland staan veel verouderde schoolgebouwen van slechts matige kwaliteit. VOS/ABB’s huisvestingspartner meldt dat in een artikel op de website van Binnenlands Bestuur.

HEVO spreekt in het artikel van ‘gebouwen die niet faciliterend zijn aan de gebruiker, maar eerder beperkend’. Het gaat onder meer om ‘het ondermaatse binnenklimaat en de beperkte ventilatiemogelijkheden’. De coronacrisis maakt volgens HEVO pijnlijk duidelijk dat op dit vlak grote problemen zijn.

Wat de SUVIS-regeling betreft, die bedoeld is om de ventilatie in de schoolgebouwen te verbeteren, vraagt HEVO zich af of dit  ‘een volgend voorbeeld (is) van een smalle focus op de echte problematiek’. De echte problematiek is volgens HEVO dat veel schoolgebouwen in Nederland op meer vlakken dan alleen ventilatie niet voldoen aan de minimale eisen.

Integrale visie nodig

Daarom is er nu actie nodig, benadrukt onze huisvestingspartner: ‘Laat de aandacht vanuit de coronacrisis het moment zijn om een integrale visie op de vervanging van het onderwijsvastgoed in Nederland te creëren zodat we niet weer terugvallen in het ‘oplappen’ van slechts één deel van de problematiek.’

Lees meer…

Deel dit bericht: