Kinderen en jongeren tot 20 jaar zijn niet zo besmettelijk voor het coronavirus. Daarom kunnen scholen openblijven. Dat heeft premier Mark Rutte herhaald op de wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

Rutte benadrukte dat hij beseft dat het besluit om de scholen voor basis- en voortgezet onderwijs open te houden onbegrip en zelfs ergernis heeft veroorzaakt. Toch blijft hij erbij dat het een goed besluit is, omdat kinderen en jongeren tot 20 jaar niet zo besmettelijk zijn en bovendien over het algemeen niet heel erg ziek worden van het nieuwe coronavirus. De premier benadrukte dat hij zich voor de medische visie op de coronacrisis baseert op wat deskundigen hem adviseren.

Mocht het toch nodig zijn om een school te sluiten, bijvoorbeeld als veel leraren ziek worden, dan is het volgens de premier belangrijk om extra aandacht te hebben voor examenleerlingen en voor de opvang van kinderen. Dat laatste is volgens Rutte van groot belang om ervoor te zorgen dat ouders die in cruciale sectoren werken, zoals de zorg, de politie en de brandweer, inzetbaar blijven. Als de opvang niet goed wordt geregeld, zouden deze ouders thuis op hun kinderen moeten gaan passen.

 

Deel dit bericht: