Er komt opnieuw geld voor laptops en tablets voor leerlingen die nu weer afstandsonderwijs moeten volgen. Deze keer gaat het om 15 miljoen euro, goed voor 60.000 devices. Schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs kunnen de apparaten tot en met 15 januari aanvragen bij SIVON, de ICT-coöperatie van schoolbesturen.

Eerder trok het kabinet al 9,3 miljoen euro uit voor ICT-apparatuur. Daarmee zijn al ruim 15.000 leerlingen aan een eigen laptop of tablet geholpen. Nu de scholen wederom gesloten zijn vanwege de corona-lockdown en er weer afstandsonderwijs wordt gegeven, heeft onderwijsminister Slob besloten hier opnieuw geld voor uit te trekken. ‘Met een eigen laptop of tablet kunnen we van afstandsonderwijs het beste maken en leerlingen ook nu zo goed mogelijk onderwijs blijven geven’, aldus Slob.

De laptops kunnen tot en met 15 januari worden aangevraagd. Schoolbesturen die nog niet eerder een aanvraag hebben gedaan, kunnen dit alsnog doen. Van de schoolbesturen wordt een eigen bijdrage gevraagd van 25 procent. Uitgangspunt blijft dat scholen en gemeenten eerst zelf kijken hoe ze kinderen kunnen ondersteunen en dat SIVON waar nodig bijspringt.

 

Deel dit bericht: