De basisscholen in de buurt van de plaats in Zaandam waar een vertrouweling van Willem Holleeder werd geliquideerd, hebben volgens de gemeente Zaanstad goed gereageerd op de plotselinge crisissituatie.

De man die dinsdag in de J. Kruijverstraat in Zaandam werd doodgeschoten was de vader van een leerling van openbare basisschool Het Eiland. Dat heeft bestuursvoorzitter Niko Persoon van de stichting Zaan Primair bevestigd tegenover de nieuwssite Dichtbij.nl.

Obs Het Eiland vormt met de christelijke basisschool Het Baken en de rooms-katholieke basisschool De Rietvink het cluster voor basisonderwijs in de Zaanse wijk Westerwatering. De liquidatie was aan de kant van Het Baken. Leerlingen die buitenspeelden, zagen het gebeuren.

Burgemeester Geke Faber van Zaanstad, waar Zaandam onder valt, vindt het ongelofelijk dat criminelen een liquidatie uitvoeren terwijl kinderen daar getuige van zijn. ‘Dat dit gebeurt met 200 kinderen op het schoolplein. Dat er zoveel kinderen met dit geweld belast zijn. Daar zijn geen woorden voor’, zo citeert Dichtbij.nl haar.

Een woordvoerder van de gemeente heeft aan de Telegraaf laten weten dat de scholen buitengewoon goed hebben gereageerd op de plotselinge crisissituatie door te handelen in het belang van de goede zorg voor de leerlingen en hun ouders. ‘De veiligheid had prioriteit en daarna is de opvang heel goed opgepakt’, aldus de woordvoerder in de Telegraaf.

Deel dit bericht: