Het lijkt erop dat de griepepidemie bijna voorbij is. In de week van 25 februari tot en met 3 maart daalde het aantal mensen dat met griepachtige verschijnselen naar de huisarts ging naar 54 per 100.000. Dat is nog maar net boven de grens van 51 per 100.000 waarboven officieel sprake is van een epidemie. Dat blijkt uit cijfers die kenniscentrum Nivel bekend heeft gemaakt.

In de week van 18 tot en met 24 februari bedroeg het aantal mensen dat met griepachtige verschijnselen naar de huisarts ging op 78 per 100.000, de week daarvoor was dat 94 per 100.000. De dalende lijn die toen al duidelijk te zien, zet dus door.

De griepepidemie duurt nu ruim 12 weken. Het is de mildste griepepidemie sinds jaren. Veel milder dan vorig winterseizoen, toen op het hoogtepunt van de griepepidemie ruim drie keer zoveel mensen griep hadden dan nu. Bovendien duurde de griepepidemie toen met ruim 18 weken erg lang. Dat leidde in combinatie met de personeelstekorten in het onderwijs tot grote problemen, omdat veel leraren ziek thuis zaten. Er moesten toen veel klassen naar huis worden gestuurd.

Lees meer…

Deel dit bericht: