Het voortgezet onderwijs voelt de krimp van het aantal leerlingen. Het Algemeen Dagblad illustreert dat aan de hand van de situatie in het Groene Hart.

In de editie Groene Hart van het AD staat een artikel over de situatie in dit gebied, dat te maken met een dalend aantal leerlingen dat naar het voortgezet onderwijs gaat.

Ondanks krimp meer aanmeldingen

Ondanks de krimp groeit het openbare Schoonhovens College. Rector-bestuurder Berend Buddingh vertelt in de krant dat dit te maken heeft met een toename van het aantal aanmeldingen uit Lopik en de omliggende Krimpenerwaard.

De christelijke scholengemeenschap Willem de Zwijger in Schoonhoven daarentegen ziet het aantal aanmeldingen afnemen. Sectordirecteur Arthur Seton zegt in het AD Groene Hart dat alle scholen in Gouda en Schoonhoven met elkaar moeten samenwerken om krimp op te vangen.

Leerlingen trekken in tijden van krimp

In het artikel komt eveneens rector-bestuurder Jan Rozema van het openbare Coenecoop College met vestigingen in Boskoop en Waddinxveen aan het woord. Deze school heeft ondanks de krimp ook meer aanmeldingen. ‘Alle scholen doen er nu alles aan om nieuwe leerlingen te trekken’, aldus Rozema.

Onder andere het openbare Coornhert Gymnasium in Gouda, de eveneens openbare Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman en de christelijke scholengemeenschap Goudse Waarden hebben volgens het AD minder aanmeldingen dan de afgelopen jaren.

Deel dit bericht: