Schrikt u ook zo van de hoge energieprijzen? Als u deelneemt aan ons gezamenlijke inkooptraject Energie Voor Scholen heeft u daar geen omkijken naar. We starten een nieuwe Europese aanbesteding. Al veel van onze leden hebben zich hiervoor aangemeld. U nog niet? Aanmelden kan nog tot en met 18 februari.

EVS is het grootste energie-inkoopproject voor het onderwijs. VOS/ABB en collega-profielorganisaties werken hiervoor samen met Hellemans Consultancy, het grootste adviesbureau van Nederland op het gebied van energie-inkoop. Honderden schoolbesturen met in totaal meer dan 6000 scholen profiteren al jaren van EVS. Hellemans verzorgt een gedegen inkoopbeleid, waarbij in delen wordt ingekocht om risico te spreiden. Het resultaat is dat EVS met een beperkt risico en onder het marktgemiddelde energie inkoopt.

Nu de gas- en elektriciteitsprijzen de pan uitrijzen, hebben meerdere schoolbesturen die nog niet meedoen aan EVS zich bij Hellemans gemeld om alsnog aan te haken. Dat is – zeker in deze tijd – een buitengewoon verstandige keuze! Daarom starten we een nieuw collectief (Europees aanbesteed) voor de periode 2023-2025.

Doe mee!

Wij bieden u graag de mogelijkheid deel te nemen aan EVS. Zo kan ook uw organisatie in de toekomst profiteren van de collectieve voordelen die heel veel scholen al jaren van ons gewend zijn. Die voordelen gaan verder dan besparing van geld alleen!

 • Tijdbesparing en ontzorging: geen omkijken naar energie-inkoop en monitoring.
 • Professionele inkoop: EVS heeft de kennis en kunde in huis en realiseert al voor meer dan 6000 scholen een zeer scherp energietarief.
 • Gratis toegang tot EnergyPanel, het online monitoringsysteem voor aansluitingen met een slimme meter. Hiermee voldoet u meteen aan het minimale wettelijk verplichte Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS). Ook is er de mogelijkheid tot uitbreiding met een EBS om aan de wettelijke verplichting te voldoen.
 • Zekerheid: u krijgt een contract met uitstekende voorwaarden, zoals onbeperkte bandbreedte en een tarief voor levering dat gelijk is aan dat voor teruglevering.
 • Vergroening: u kunt uw afgesloten contract op elk gewenst moment aanvullend verduurzamen tot 100% groene stroom.
 • Proactief informeren: EVS kent de energiemarkt en weet hoe scholen daarbinnen opereren. U blijft altijd op de hoogte van alle relevante zaken.
 • Technische kennis: EVS heeft de kennis en kunde in huis over energiereductie en -management. We bieden begeleiding en advies over de aanleg van zonnedaken en weten alles over warmtepompen, warmtenetten en energie-opslag. EVS voert integrale energieadviestrajecten uit.

Inschrijving

Wij zien uw inschrijving graag tegemoet, zodat wij alle verbruiksgegevens kunnen verzamelen om de aanbesteding te kunnen publiceren. U kunt nog aanhaken tot en met 18 februari.

 • U kunt deelnemen zodra u contractvrij bent. Dus ook na 1 januari 2023 starten is mogelijk! Wel dient u dan nu deze locaties aan te melden, zodat we daar met de inkoop rekening mee kunnen houden.
 • Wij hebben een uittreksel van de Kamer van Koophandel nodig en een lijst met uw locatie-adressen en jaarverbruiken.
 • Wij helpen u met het verzamelen van de benodigde gegevens.
 • Na aanmelding is deelname definitief, omdat we dan de volumes gaan aanbesteden. U kunt wel locaties toevoegen of zonder gevolgen afmelden als ze niet meer tot uw organisatie horen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar het projectplan. Daarin staan onder meer de deelnamekosten.

Vragen? Neem contact op met Karin Michgels van Hellemans Consultancy: 06-23690288, michgels@hellemansconsultancy.nl

Deel dit bericht: