Er komt geen halloweenfeest op de gezamenlijke vmbo-locatie van het protestants-christelijke Ichthus College en het openbare Almere College in Kampen. Volgens de christelijke school is dit besloten om klachten van de achterban te voorkomen.

Het griezelfeest Halloween komt voor uit de rooms-katholieke feestdag Allerheiligen op 1 november. Op deze feestdag staat de nagedachtenis van alle katholieke heiligen en christelijke martelaren centraal.

Toch meldt teamleider Robert Kanning van het Ichtus College dat het feest een heidens karakter heeft en dat het daarom geen goed idee is om het te vieren. De ouderraad had hem daarop gewezen, zegt hij tegen de regionale zender RTV Oost.

Het idee voor het halloweenfeest kwam van leerlingen. Nu het griezelthema volgens de christelijke school heidens en dus niet gepast is, wordt er een discoavond gehouden.

Het feest is bedoeld om de vmbo-leerlingen van de christelijke en de openbare school die op één locatie in Kampen zitten, meer met elkaar in contact te brengen.

Deel dit bericht: