Ruim zeshonderd kinderen in vijf Utrechtse gemeentes zitten de komende maanden zonder leerlingenvervoer. De oorzaak is een tekort aan chauffeurs. Dat meldt RTV Utrecht.

Het chauffeurstekort is het gevolg van een nieuwe aanbesteding door 22 gemeentes in de provincie Utrecht. In de gemeentes Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist neemt de nieuwe partij Connexxion per 1 januari 2025 het vervoer over van de huidige vervoerder Willemsen-De Koning. Maar het contract van Willemsen-De Koning loopt slechts tot de zomervakantie. Voor de tussenliggende maanden kunnen beide vervoerders naar eigen zeggen niet genoeg chauffeurs vinden vanwege de krappe arbeidsmarkt.

Creatieve ideeën

De gemeentes laten aan RTV Utrecht weten dat ze werken aan mogelijke oplossingen, zoals de inzet van een andere vervoerder, taxi’s of vrijwilligers. Ook vragen ze in een brief aan de ouders van de kinderen om zelf alternatieven te zoeken en creatieve ideeën aan te dragen. Dit verzoek is niet bij alle ouders goed gevallen. Een van hen, Jarmo ter Raa uit Driebergen, zegt tegen RTV Utrecht: ‘Het is fijn dat je wordt geïnformeerd. Maar eigenlijk staat er in die brief ‘Kijk even hoe u uw kind in die periode naar school krijgt en prettige wedstrijd.” Hij zegt verder zich met andere ouders te gaan beraden op de volgende stappen.

Lees meer…

Deel dit bericht: