Scholen in de regio’s Arnhem-Nijmegen, West-Veluwe, Zuidwest-Gelderland, Noordoost-Brabant en Noord-Limburg kunnen meedoen aan de Euregionale Scholenwedstrijd. Ook scholen in de grensregio in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen kunnen hieraan deelnemen. Aanmelden kan tot 30 december.

Leerlingen kunnen met video’s, foto’s, korte verhalen, tekeningen, street art of zelf gecomponeerde songs onderzoeken wat Europa voor hen betekent en welke toekomst ze voor zich zien. Scholen kunnen ervoor kiezen om zelfstandig of samen met een Duitse partnerschool aan de wedstrijd mee te doen.

Europese Unie

Het thema ‘Europa’ is niet voor niets gekozen: het is volgend jaar 30 jaar geleden dat het Verdrag van Maastricht werd gesloten. Daarmee ontstond de Europese Unie zoals we die nu kennen.

Aanmelding kan tot 30 december. Daarna hebben de deelnemers tot en met 15 maart de tijd om hun inzending in te leveren. Tijdens een prijsuitreiking in het voorjaar worden de beste inzendingen beloond met mooie prijzen.

Het is de vierde keer dat de Euregio Rijn-Waal de scholenwedstrijd organiseert, samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de regering van Noordrijn-Westfalen.

Lees meer…

Deel dit bericht: