De bedrijven die deelnemen aan het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland (Jet-Net) gaan hun kennis inbrengen in de leerlabs, waar wordt geëxperimenteerd met innovaties in het onderwijs. De leerlabs zijn een jaar geleden ingericht in het kader van het project Onderwijs2032.

Staatssecretaris Sander Dekker heeft deze week afspraken gemaakt met negen ceo’s van Jet-Net-bedrijven. Deze ondernemingen spannen zich al 13 jaar in om meer havo/vwo-leerlingen te motiveren voor een studie en carrière in de bèta-techniek. Ze doen dat onder meer door gastlessen, workshops en het ontvangen van scholieren op hun bedrijven. Op de website www.jet-net.nl wordt ook gratis lesmateriaal beschikbaar gesteld. Sinds 2013 richten ze zich, onder het label Jet-Net Junior, ook op het basisonderwijs. Nu gaan ze dus deelnemen in de leerlabs. Daar zijn er tien van, die elk bestaan uit zes vo-scholen. Per leerlab wordt geëxperimenteerd met een bepaalde vorm van gepersonaliseerd leren.

Dekker heeft de Jet-Net-ondernemers uitgedaagd mee te helpen aan verdere verbetering van de beeldvorming van technische beroepen. Daarvoor gaan ze hun krachten bundelen. Zij zijn geïnteresseerd omdat ze in de toekomst goed opgeleide kenniswerkers nodig hebben in de technieksector.

Deel dit bericht: