VVD en D66 in de Tweede Kamer hebben vragen gesteld over de negatieve gevolgen die de nieuwe Wet werk en zekerheid kan hebben voor het primair en voortgezet onderwijs.

In het onderwijs wordt gevreesd dat de zogenoemde ketenbepaling onoverkomelijke problemen gaat opleveren. Er staat in dat ieder vierde contract een vast contract moet worden. Door de wet krijgen scholen problemen met het vervangen van zieke leerkrachten en bestaat het risico dat klassen naar huis moeten worden gestuurd.

Voorlopig geldt de ketenbepaling alleen voor het bijzonder onderwijs, maar na verloop van tijd zal deze bepaling ook gaan gelden voor het openbaar onderwijs.

Asscher moet probleem oplossen

De VVD-Kamerleden Karin Straus en Anne Mulder willen van minister Asscher weten hoe hij de problemen die het onderwijs signaleert gaat oplossen. Ze willen dat voor het onderwijs een uitzondering gaat gelden voor de ketenbepaling.

De D66-Kamerleden Paul van Meenen en Steven van Weyenberg willen van Asscher weten hoe hij denkt dat het onderwijs met de ketenbepaling kan omgaan.

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl

Deel dit bericht: