Basisscholen kunnen nu kinderen uit groep 7 of 8 die in de leerlingenraad  zitten, inschrijven voor de Kinderconferentie op 24 maart in het Haagse Humanity House. Daar worden ze een uitgedaagd om mee te denken over kinderrechten in Nederland.

De Kinderconferentie is een jaarlijkse happening tijdens de actie School!Week van het openbaar onderwijs, die VOS/ABB organiseert. De activiteit is elk jaar een succes, want kinderen vinden het geweldig om mee te mogen denken over grote onderwerpen.

Dit jaar begint de conferentie met een feestelijke opening door Maurice van Het Klokhuis. Daarna gaan de kinderen in kleine groepen actief aan de slag met drie programma-onderdelen. Ze maken een ervaringsreis in het Humanity House, waarbij ze in de huid van een vluchteling kruipen. Ze gaan in gesprek met een filosoof over kinderrechten en ze maken in een workshop een bijzonder welkomstpakket voor kinderen die naar Nederland zijn gevlucht. Deze activiteit past in het kader van burgerschapsvorming.

Deelname is gratis, inclusief lunch. Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan ikbenwelkom@vosabb.nl met de namen van de school en de deelnemende kinderen. Meer informatie op de uitnodiging

Bekijk hier de foto’s van vorig jaar