Het Jeugdeducatiefonds schenkt in samenwerking met Uitgeverij Lemniscaat 4000 exemplaren van het boek Mijn dagen met Niets aan kinderen van basisscholen. De eerste exemplaren zijn overhandigd aan leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Elout in Amsterdam.

Het boek is geschreven door Gouden Griffel-winnaar Mireille Geus. Het is volgens de uitgever het eerste kinderboek over de coronapandemie. Lemniscaat presenteert het als ‘een vrolijk stemmend, maar ook ontroerend boek over de situatie die we inmiddels allemaal zo goed kennen’.

Geus heeft de eerste exemplaren persoonlijk overhandigd aan leerlingen van basisschool Elout. Bij de overhandiging waren ook de Amsterdamse onderwijswethouder Marjolein Moorman en directeur Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds aanwezig.

Lezen is leuk en belangrijk

De gedachte achter dit cadeau is dat lezen leuk en belangrijk is voor iedereen, in het bijzonder voor kinderen. ‘Het heeft een bewezen positief effect op de woordenschat, het taalbegrip en het taalgevoel. Ook draagt het bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling. Door fictie te lezen, leren kinderen zich inleven, begrip opbrengen voor anderen en nieuwe contacten leggen’, zo meldt Lemniscaat.

https://www.youtube.com/watch?v=v8SmfgTPsas&t=6s

Het Jeugdeducatiefonds werkt samen met 242 basisscholen in Nederland om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten. Scholen die nog niet bij het Jeugdeducatiefonds zijn aangesloten, kunnen contact opnemen met directeur Hans Spekman: 06-18305708. Mailen kan ook: info@jeugdeducatiefonds.nl

Ga voor meer informatie naar www.jeugdeducatiefonds.nl

Deel dit bericht: