Een kwart van de ouders is niet bereid hun kind op corona te laten testen als blijkt dat een klasgenoot is besmet. Dat meldt Ouders & Onderwijs op basis van eigen onderzoek.

De ouders die hun kind niet willen laten testen, kiezen liever voor een quarantaine van 10 dagen. Nog eens kwart wil hun kind alleen laten testen als het klachten heeft die kunnen duiden op een coronabesmetting.

Uit het onderzoek van Ouders & Onderwijs komt ook naar voren dat zes op de tien ouders zich zorgen maken dat hun kind op school misschien besmet raakt met het coronavirus. In de zomervakantie maakten vier op de tien ouders zich daar zorgen over.

Mondkapjes en 1,5 meter

Verder blijkt dat de meerderheid van de ouders de huidige maatregelen op scholen voldoende vindt. De meeste ouders met een kind in het basisonderwijs vinden het niet nodig dat de maatregelen worden uitgebreid. Meer dan de helft is tegenstander van het dragen van een mondkapje, het houden van 1,5 meter tussen leerlingen en het halveren van klassen.

Ouders met een kind op het voortgezet onderwijs zijn vaker voorstander van (extra) maatregelen. Bijna de helft vindt dat contact tussen leerlingen beperkt moet worden door te werken in vaste groepjes. Ook staan zij positief tegenover het halveren van klassen, het dragen van een mondkapje en 1,5 meter afstand houden.

Lees meer…

Deel dit bericht: