De man die in 2013 in Dordrecht een schooldirecteur neerstak, heeft in hoger beroep een lagere straf gekregen: zeven jaar cel in plaats van de tien jaar die hij eerder opgelegd had gekregen. Anders dan de rechtbank acht het gerechtshof in den Haag poging tot moord niet bewezen.

Het hof ziet de steekpartij als een poging tot doodslag en daarop staat een lagere straf. Ook al had de man een groot mes bij zich toen hij naar de directeur van de school van zijn zoon stapte, toch vindt het hof – in tegenstelling tot de rechtbank – dat geen bewijs dat hij van plan was de directeur neer te steken. Geen voorbedachte rade dus en dat levert de strafverlaging op. Justitie had in hoger beroep opnieuw 10 jaar gevangenisstraf geëist.

Zwaargewond

De steekpartij was in april 2013 in het kantoor van Bureau Leerplicht op het Dordtse Leerpark tijdens een gesprek over tegenvallende schoolprestaties van de zoon van de dader. In bijzijn van een onderwijsconsulent en een leerplichtambtenaar viel de Dordtenaar ineens de schooldirecteur aan met een mes van 30 centimeter. Het slachtoffer raakte zwaargewond en liep blijvend letsel aan zijn been op.

Naast de celstraf moet de 48-jarige dader ook een schadevergoeding betalen. Het is een man die oorspronkelijk uit Egypte komt. In de gevangenis heeft hij zijn Nederlanderschap opgezegd. Zodra hij vrijkomt, wordt hij uitgezet naar Egypte.

 

Deel dit bericht: