‘Wij denken dat de maatschappelijke gevolgen voor deze generatie zwaarder wegen dan de mogelijke gezondheidsrisico’s, die beperkt zijn.’ Dat zegt voorzitter Pieter Lossie van het Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS) over de coronacrisis. Hij reageert in Trouw verheugd op het nieuws dat het voortgezet onderwijs na de zomervakantie waarschijnlijk weer volledig opstart.

Premier Mark Rutte zal woensdagavond waarschijnlijk bekendmaken dat het voortgezet onderwijs na de zomervakantie weer volledig kan opstarten. Voorwaarde is wel dat de ontwikkelingen rond de coronapandemie dat toelaten.

Uit een peiling van LAKS bleek onlangs dat veel scholieren ontevreden zijn over het afstandsonderwijs en dat zij achterstanden vrezen. Ruim twee op de drie scholieren gaan het liefst weer iedere dag naar school. Voorzitter Pieter Lossie is dan ook blij dat de middelbare scholen, zoals het er nu naar uitziet, na de zomervakantie weer volledig onderwijs op locatie gaan verzorgen. De maatschappelijke gevolgen van de coronabeperkingen zijn volgens hem voor middelbare scholieren groter dan de gezondheidsrisico’s, die hij beperkt noemt.

VO-raad ook blij

Ook de VO-raad reageert in Trouw verheugd op het nieuws. ‘Een meerderheid van de schoolbesturen wil het liefst na de zomer volledig open, zonder beperkingen. Als die anderhalve meter afstand tussen leerlingen eruit kan, is dat heel fijn’, zo citeert de krant een woordvoerder van de sectororganisatie.

Deel dit bericht: