De Vlaamse onderwijsminister Ben Weyts heeft vanwege de snelle verspreiding van het coronavirus besloten de herfstvakantie te verlengen. Hij spreekt van een ‘verlengde adempauze’. 

In Vlaanderen zouden de scholen herfstvakantie hebben van maandag 2 tot en met vrijdag 6 november, maar dat wordt nu verlengd tot en met woensdag 11 november. In België is het dan Wapenstilstandsdag. Op die nationale feestdag wordt het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht. Dat is altijd al een vrije dag voor de scholen. Het komt er dus op neer dat maandag 9 en dinsdag 10 november extra vrije dagen zijn voor de scholen in Vlaanderen.

Minister Weyts zegt dat hij de beslissing heeft genomen op advies van virologen. ‘We doen nu een inspanning van twee dagen om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de kerstvakantie’, zo citeert de Vlaamse omroep VRT hem.

Online onderwijs in Wallonië

Het Franstalige deel van België heeft er vanwege het huidige aantal coronabesmettingen voor gekozen om in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs over te schakelen op online afstandsonderwijs. In combinatie met de herfstvakantie betekent dit dat de betreffende leerlingen in elk geval twee weken niet naar school gaan.

Het is nog niet duidelijk of de bovenbouw van het voortgezet onderwijs in Wallonië na de herfstvakantie terugkeert naar les op locatie.

Deel dit bericht: