Leden over VOS/ABB

VOS/ABB is voor ons een belangrijke ondersteunende organisatie. Vooral op het gebied van openbaar onderwijs, maar wij gebruiken ook zeer regelmatig de professionele juridische en HR-ondersteuning. De adviezen van VOS/ABB zijn altijd goed doordacht en professioneel. Wat wij ook belangrijk vinden, is dat VOS/ABB landelijk én lokaal de belangen van het openbaar onderwijs behartigt. Daarbij zijn de missie en visie van VOS/ABB heel behulpzaam, net als de kernwaarden van de openbare scholen met het thema ‘waar verhalen samenkomen’. Kortom: VOS/ABB is voor ons een onmisbare profielorganisatie!

KAREN PETERS

Voorzitter College van Bestuur, Stichting Eem-Vallei Educatief (STEV), Amersfoort

Het belang van profielorganisaties spitst zich toe op ondersteuning bij identiteit. Dat geldt in het bijzonder voor VOS/ABB, ook omdat openbaarniet altijd als identiteit wordt herkend. Als bij die ondersteuning de kwaliteit van de dienstverlening wordt opgeteld,  heeft het lidmaatschap van VOS/ABB meer dan een toegevoegde waarde.

PIETER SCHRAM

Voorzitter College van Bestuur, OSG Singelland, Drachten

Het is goed dat er een krachtige profielorganisatie is die voor de belangen van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs opkomt. Ik sta pal achter de kernwaarden gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting. Daarmee dragen wij precies uit waar we voor staan: betekenisvol onderwijs dat midden in de samenleving staat. Ook de dienstverlening van VOS/ABB vind ik buitengewoon waardevol. Ik ben al bij diverse projecten, zoals fusies en identiteitstrajecten, op vakkundige en plezierige wijze ondersteund door VOS/ABB. En de Onderwijsjuristen vind ik echt super. Stel een vraag en binnen een dag heb je antwoord!

PATRICK WENT

Directeur - Bestuurder, Openbaar BasisOnderwijs Duin- en Bollenstreek (OBODB), Noordwijk

Waarom lid worden?

Uw lidmaatschap van VOS/ABB brengt u directe meerwaarde. U bent verzekerd van deskundig advies en ondersteuning bij tal van actuele vraagstukken in uw organisatie. We organiseren geregeld kennissessies, cursussen en interessante informatiebijeenkomsten waarin u wordt bijgepraat over wet- en regelgeving en recente ontwikkelingen in het onderwijs. U profiteert daarnaast van aanzienlijke ledenvoordelen en kunt gebruik maken van onze helpdesk.

Uw schoolbestuur voor openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs wordt lid voor alle scholen die onder het bevoegd gezag vallen. Ook samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs en gemeenten kunnen lid worden.