De openbare Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen blijft tot en met vrijdag 11 september gesloten. Dat is dinsdag besloten nadat een leerling positief was getest op het coronavirus. Inmiddels zijn er drie besmettingen geconstateerd: twee klasgenoten en hun mentor, meldt de NOS.

De school meldt dat ouders en leerlingen van de tijdelijke sluiting op de hoogte zijn gesteld. Vanaf donderdag zullen de lessen online en via Magister worden gegeven. De school is wel toegankelijk, dus leerlingen die boeken in hun kluisje hebben liggen, kunnen deze gewoon ophalen. Rector Marcel Janssen meldt volgens de NOS dat de twee besmette leerlingen en de mentor vooralsnog milde klachten hebben.

Tegen de Gelderlander zegt Janssen dat niet de eerste besmetting die werd geconstateerd reden was om de school te sluiten. ‘We kregen het advies om de docenten die met de klas in aanraking zijn geweest van de besmette leerling thuis te laten. Dat gaat om 16 collega’s en dat heeft effect op alle andere lessen. Het geeft ook extra reuring op school. Het heeft meegespeeld in ons besluit om uit voorzorg dan maar alle leerlingen en docenten thuis te houden en onderwijs weer digitaal te geven.’ Bij het Canisius College in Nijmegen zijn vier leerlingen besmet. Hier gaan de lessen gewoon door.

Eerder werd bekend dat ook een basisschool in Limburg tot en met vrijdag gesloten blijft vanwege een coronabesmetting. 1Limburg meldt dat een aantal leerkrachten van basisschool De Wegwijzer in Heerlen besmet is geraakt en dat die school daarom  tijdelijk is gesloten. De Limburgse zender meldt ook dat een leerling van het Bouwens van der Boijecollege in Panningen het coronavirus onder de leden heeft, maar die school blijft open.

In de Hoogeveensche Courant staat dat een medewerker van kindcentrum Het Veldboeket in Veeningen corona heeft. Een collega die in nauw contact met de besmette medewerker is geweest, zit in thuisquarantaine. Het Veldboeket blijft open.

Deel dit bericht: