Onderwijsminister Arie Slob houdt er rekening mee dat scholen na de huidige coronasluiting opnieuw dicht moeten. Daarom stelt hij 3,8 miljoen euro extra beschikbaar voor de aanschaf van laptops en tablets voor onderwijs op afstand.

In een brief aan de Tweede Kamer staat dat het belangrijk is om ook in de komende periode zoveel mogelijk te voorzien in digitale devices voor onderwijs op afstand. Dat is nodig, omdat leerlingen ook na de herstart van de scholen deels thuis onderwijs zullen volgen. Bovendien houdt hij er rekening mee dat de coronamaatregelen op enig moment weer strenger worden. Het is mogelijk dat de scholen dan weer dicht moeten.

Daarom heeft hij op de begroting van OCW 3,8 miljoen euro vrijgemaakt om meer laptops en tablets aan te schaffen. Die zijn met name bedoeld voor leerlingen die thuis nog niet over een digitaal device beschikken. De afgelopen tijd zijn er al duizenden laptops en tablets geleverd om ervoor te zorgen dat ook deze leerlingen thuis online onderwijs kunnen volgen.

Deel dit bericht: