Middelbare scholen geven meer onderwijs op locatie dan het minimum dat was afgesproken. Op basisscholen daarentegen is de lesuitval door corona toegenomen, meldt het ministerie van OCW.

Bijna vier op de tien scholen voor voortgezet onderwijs geven ongeveer 2,5 dag per week fysiek les en 2 dagen per week onderwijs op afstand. Dat is ruim meer dan het minimum van 1 dag per week fysiek les die bij de gedeeltelijke heropening van de middelbare scholen was afgesproken.

Het ministerie meldt op basis van een peiling ook dat nagenoeg alle middelbare scholen maatregelen tegen corona treffen. Op 85% van de scholen worden klassen gesplitst, 60% werkt met vaste subgroepen en 39% spreidt de pauzes. Bijna één op de vier scholen gebruikt externe ruimtes.

Meer corona-uitval op basisscholen

De lesuitval op basisscholen als gevolg van het coronavirus is toegenomen, meldt OCW. Dat komt waarschijnlijk door het aangescherpte bron- en contactonderzoek en de quarantaine-adviezen voor kinderen tot 12 jaar.

Op een gemiddelde basisschool was er begin maart in een leerjaar 11% kans op lesuitval vanwege het coronavirus, terwijl dat in december nog 6% was. In 95% van deze gevallen krijgen de leerlingen dan onderwijs op afstand, waar dat in december nog 84% was.

Uit de peiling komt verder naar voren dat het aantal leerlingen dat langdurig niet naar school gaat vanwege corona-gerelateerde redenen zeer beperkt is. Op een gemiddelde basisschool gaat het per leerjaar om 0,24 leerlingen. Gemiddeld zijn per middelbare school 0,21 scholieren niet in beeld.

Lees meer…

Deel dit bericht: