Het is voor kansengelijkheid noodzakelijk dat scholen en gemeenten hun samenwerking verder gaan versterken. Dat melden demissionair onderwijsminister Ingrid van Engelshoven en demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS in een brief aan de Tweede Kamer. Hun brief gaat over de aanpak voor herstel en perspectief voor de jeugd na de coronacrisis.

Van Engelshoven en Blokhuis benadrukken dat de samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs en alle formele en informele partners in het jeugddomein een belangrijke verbindende rol hebben. Er kan volgens hen via school bijvoorbeeld meer aan sport, cultuur en vrijetijdsinvullingen worden aangeboden. ‘Zo worden jongeren ondersteund om voor henzelf de beste keuze te maken in wat hen helpt bij hun ontwikkeling’, zo staat in hun Kamerbrief.

Ze nodigen partners op lokaal niveau uit om met concrete voorstellen en initiatieven te komen die kansengelijkheid kunnen bevorderen. Daarbij noemen ze onder andere het Nationaal Programma Onderwijs (NPO), waarin in totaal 8,5 miljard euro subsidie zit om corona-achterstanden weg te werken.

Lees meer…

Deel dit bericht: