Het ministerie van OCW had aangekondigd dat de zogenoemde menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) eind april zou worden uitgebracht, maar daar is vertraging in gekomen. Een woordvoerder van het ministerie meldde eerder aan VOS/ABB dat de menukaart op 10 mei beschikbaar zou komen. Nu meldt OCW dat de menukaart ‘zo snel mogelijk’ beschikbaar komt.

Scholen kunnen in samenspraak met hun schoolbestuur beslissen welke maatregelen zij nemen om coronavertragingen van hun leerlingen aan te pakken. Daarbij kiezen ze uit bewezen en goed onderbouwde interventies die op de menukaart van het NPO komen. Het was de bedoeling dat deze menukaart eind april zou worden uitgebracht, maar dat is niet gelukt.

Een woordvoerder van het ministerie van OCW meldde op 30 april aan VOS/ABB dat in de meivakantie nog feedback zou worden verwerkt en dat de website waarop de menukaart komt, op 10 mei live zou gaan. Op de vraag of dat nog steeds de geplande datum is, antwoordt OCW nu dat de livegang ‘zo snel mogelijk’ zal zijn en dat het precieze moment nog niet kan worden aangegeven.

Deel dit bericht: