Met waargebeurde verhalen op Tieners achter de tralies wil het Openbaar Ministerie (OM) en de Mr Eva Meillo stichting  jongeren uit het criminele circuit weghouden. De verhalen zijn bedoeld voor onder anderen leerlingen in de bovenbouw van havo en vwo.

De verhalen laten volgens het OM aan jongeren zien dat een crimineel leven geen pretje is. ‘Dat het geen glamour heeft, zoals het soms in films of muziek wel wordt voorgesteld’, aldus het OM.

De verhalen zijn geschreven door de journalisten Maarten van Dun en Paul Vugts. Zij baseerden zich op eigen artikelen die zijn verschenen in de Amsterdamse krant Het Parool. Ze hebben de artikelen zodanig bewerkt, dat de verhalen kunnen worden gebruikt bij maatschappijleer.

Eva Meillo

De Mr Eva Meillo stichting is vernoemd naar de in 2008 op 34-jarige leeftijd overleden officier van justitie Eva Meillo. Zij stond bekend als een officier die altijd bijzondere aandacht had voor de positie van het slachtoffer. Het OM is de organisatie die zich in Nederland bezighoudt met de opsporing en vervolging van strafbare feiten.

Lees meer…

Deel dit bericht: