Het aantal mensen dat voorstander is van Zwarte Piet, is dit jaar fors lager dan een jaar geleden. Dat meldt EenVandaag op basis van een eigen opiniepeiling.

Tot 2017 nam het aantal mensen dat de traditionele Zwarte Piet wilde houden, volgens eenVandaag steeds iets af. ‘De afgelopen twee jaar stabiliseerde dat, maar na de Black Lives Matter-demonstraties afgelopen zomer en de uitspraak van premier Rutte dat hij meer begrip heeft voor mensen die zich gediscrimineerd voelen, wordt die groep dus weer kleiner.

Uit de opiniepeiling blijkt dat 55% van de mensen het niet nodig vindt om het uiterlijk van Zwarte Piet aan te passen. Dat was vorig jaar 71%.

Lees meer…

Handreiking sinterklaasviering

VOS/ABB heeft een handreiking gemaakt die openbare basisscholen kunnen gebruiken voor een weloverwogen keuze over de vorm van de sinterklaasviering. De handreiking gaat uit van de kernwaarden van het openbaar onderwijs: gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting.

Scholen kunnen de handreiking gebruiken om met goede argumenten, in dialoog met alle betrokkenen, een afgewogen standpunt in te nemen dat aansluit bij de visie en identiteit van de school (en stichting) en de maatschappelijke opdracht die de scholen hebben.

U kunt de handreiking downloaden:

Handreiking Dialoog over de sinterklaasviering op de openbare school

Deel dit bericht: