Het coronavirus heeft steeds minder directe invloed op het onderwijs. Dat blijkt uit de jongste rapportages over gesloten scholen in het primair en voortgezet onderwijs.

Het is voor de zesde keer dat er rapportages verschijnen over het aantal gesloten scholen en het aantal leerlingen die daardoor geen of op afstand onderwijs krijgen. In de jongste rapportage over het primair onderwijs staat dat op 31 mei 25 vestigingen vanwege de coronasituatie waren gesloten. Ruim een maand eerder, op 29 april, waren dat er met 55 nog ruim twee keer zoveel.

Als wordt gekeken naar het aantal leerlingen die vanwege een schoolsluiting geen onderwijs kregen, nam dat in het primair onderwijs sterk af van 1760 naar 209.  Het aantal leerlingen dat niet op locatie, maar op afstand les volgde, daalde in een maand tijd ook fors: van 9982 naar 3989.

Voortgezet onderwijs

In het voortgezet onderwijs was op 31 mei één vestiging gesloten vanwege corona. Op 29 april waren dat er twee. Op beide peildata was er geen enkele leerling die vanwege de sluiting van de school geen onderwijs kreeg.

Het aantal leerlingen in het voortgezet onderwijs die vanwege de sluiting van hun school op afstand les volgden, nam in een maand tijd af van 1114 naar 950.

Deel dit bericht: