In België moeten leerlingen in het voortgezet onderwijs een mondkapje op. Dat wordt ‘snel een gezonde gewoonte’, zo citeert de krant De Standaard woordvoerder Yves Stevens van het Belgische Crisiscentrum. Maar er is in België ook verzet tegen het mondkapje. Een aantal klagers is naar de Belgische Raad van State gestapt.

Stevens noemt het verheugend ‘om vast te stellen dat de eerste schooldag goed is verlopen, met respect voor de maatregelen’. Daarbij wijst hij op het verplichte gebruik van mondkapjes in het Belgische voortgezet onderwijs. ‘We beseffen dat het niet leuk is, maar we zijn ervan overtuigd dat het snel een gezonde gewoonte zal worden’, aldus Stevens.

Hij wijst er in de Vlaamse krant nog wel op dat het mondkapje correct moet worden gebruikt: ‘Mond en neus moeten bedekt zijn’.

Lees meer…

Mondkapjesplicht aangevochten

De Waalse krant La Libre Belgique meldt dat bij de Belgische Raad van State een verzoekschrift ingediend om de verplichting een mondmasker te dragen in het voortgezet onderwijs te vernietigen. Volgens advocaat Sébastien Kaisergrueber, die een aantal klagers bijstaat, brengt het verplicht dragen van een mondkapje de kwaliteit van het onderwijs in het gedrang.

De klagers noemen de maatregel disproportioneel. Volgens hen is er bovendien geen enkel bewijs dat het dragen van een mondkapje effectief is om verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Lees meer…

Deel dit bericht: