Voor de in totaal 350 leerlingen van openbare basisschool De Brinck en de katholieke Jan Bluyssenschool in Uden is op tijd vervangende lesruimte gevonden. Het gebouw waarin de twee scholen gevestigd waren, is in de nieuwjaarsnacht afgebrand. Maandag waren er alternatieve lokalen beschikbaar in andere schoolgebouwen in de Brabantse plaats.

Tegen de NOS vertelt woordvoerder Lambert van der Ven van de scholen dat er na de verwoestende nieuwjaarsbrand constructief is samengewerkt tussen de twee schoolbesturen en de gemeente Uden om op tijd alternatieve lesruimten beschikbaar te hebben. ‘We werkten al langer samen, maar de brand bracht ons nóg dichter bij elkaar’, aldus Van der Ven.

Burgemeester Henk Hellegers schat de schade van de brand op 4 tot 5 miljoen euro. Hij wil net als de burgemeester van Alkmaar, waar in de nieuwjaarsnacht ook een grote brand was, dat het afgelopen moet zijn met vuurwerk. ‘Het kan geen toeval zijn dat er zo veel branden zijn in de nacht van Oud en Nieuw. En dan heb ik het nog niet eens over de gewonden die er vallen. Hou er alsjeblieft mee op’, aldus Hellegers.

Foto: still uit item NOS

Deel dit bericht: