De sociale partners moeten als de wiedeweerga met elkaar afspreken hoe de de arbeidsmarkttoelage uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) voor onderwijspersoneel van achterstandsscholen word ingezet. Dat vindt demissionair onderwijsminister Arie Slob.

Er is uit het NPO een arbeidsmarkttoelage van 375 miljoen euro beschikbaar voor scholen met relatief veel leerlingen met een risico op onderwijsachterstanden. De gedachte is dat met deze toelage het lerarentekort op met name deze scholen kan worden verkleind.

Slob wijst er in een brief aan de Tweede Kamer op dat het aan de cao-partners is om een afspraak te maken over de inzet van deze arbeidsmarkttoelage. ‘Helaas is het tot op heden nog niet gelukt om tot een afspraak te komen’, aldus de minister.

Hij vindt dat de PO-Raad, VO-raad en de onderwijsbonden nog voor de zomervakantie met elkaar moeten afspreken hoe de toelage wordt ingezet. De sociale partners laten uiterlijk op 8 juli aan hem weten of het is gelukt een afspraak te maken. In de regio Noord begint de zomervakantie op 12 juli.

Deel dit bericht: