Het ministerie van OCW heeft op verzoek van het ministerie van Financiën een bericht ingetrokken over een verruiming van de btw-vrijstelling voor de uitwisseling van onderwijsondersteunend personeel door samenwerkende onderwijsinstellingen. Dat heeft het ministerie Financiën aan VOS/ABB laten weten.

Een woordvoerder van Financiën heeft desgevraagd aan VOS/ABB gezegd dat de informatie die OCW had verspreid ongenuanceerd was en daardoor niet klopte. VOS/ABB maakte op basis van de informatie van OCW een nieuwsbericht, maar de inhoud daarvan klopt nu dus ook niet!

Hoewel de definitieve informatie nog door verschillende deskundigen moet worden gecheckt, benadrukt de woordvoerder van Financiën al wel dat er géén algemene btw-vrijstelling komt voor de uitwisseling van onderwijsondersteunend personeel, maar een vrijstelling op voorwaarden. Wat die voorwaarden precies inhouden, kan de woordvoerder nu nog niet bekendmaken.

Het ministerie van Financiën gaat ervan uit dat de juiste informatie, zodra die definitief is vastgesteld, binnenkort op de website van het ministerie van OCW zal verschijnen. Het ministerie van OCW is gevraagd dat in overleg met het ministerie van Financiën te doen, opdat er niet weer onjuiste informatie wordt verspreid.

Zodra de juiste informatie bekend is, zal VOS/ABB hierover berichten.

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl