‘Zolang er nog geen vaccin is, zullen we te maken hebben met scholen die na een uitbraak tijdelijk moeten sluiten. Afstandsonderwijs zal ook bij het nieuwe normaal gaan horen, daar moeten we aan wennen.’ Zo citeert Het Parool schoolbestuurder Joke Middelbeek van Stichting Westelijke Tuinsteden (SWTS) voor openbaar primair onderwijs in Amsterdam-West.

In de Amsterdamse krant staat op de dag dat de basisscholen in principe weer volledig les op locatie moeten geven, dat van de 16 scholen van SWTS er slechts drie volledig open zijn. Ook bij de Amsterdamse scholenkoepel Samen Tussen Amstel en IJ (STAIJ) lukt het volgens de krant niet om op alle scholen vijf dagen per week les te geven. ‘Op één school gaan de leerlingen vier dagen naar school en zijn ze de woensdag vrij’, aldus bestuurder Arnold Jonk.

Ook in Amsterdam-Noord lukt het nog niet om alle basisscholen volledig te openen. Het Parool citeert bestuurder Mirjam Leinders van Innoord:  ‘Veel scholen zitten voorlopig op vier dagen, niet iedereen krijgt de personele bezetting rond. Maar we hebben ook een school met een leraar in quarantaine, die gaat een week later naar een volledig rooster.’ Zij verwacht dat de situatie na de zomervakantie niet heel anders zal zijn dan nu. ‘Het lerarentekort is dan niet ineens verdwenen, en een deel van onze leraren blijft in een risicogroep zitten. Ook na de zomer zullen nog niet alle scholen volledig open kunnen.’

Joke Middelbeek van SWTS denkt dat zolang er geen coronavaccin is, online onderwijs op afstand tot ‘het nieuwe normaal’ behoort. ‘Daar moeten we aan wennen’, aldus Middelbeek.

Lees meer…

 

Deel dit bericht: