Van 16 tot en met 20 maart doen honderden openbare scholen in het hele land mee aan de School!Week. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Het is voor de vierde keer dat de School!Week wordt georganiseerd. Het is een initiatief van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO). Alle openbare scholen in heel Nederland kunnen deze week laten zien waar zij voor staan.

De kernwaarden van het openbaar onderwijs staan centraal, zoals algemene toegankelijkheid, gelijkwaardigheid en wederzijds respect. Het motto van de School!Week is ‘Ik ben welkom’.

Wat gebeurt er allemaal in de School!Week? Hieronder een greep uit de activiteiten:

  • Conferentie Openbaar Onderwijs verbindt op woensdag 18 maart in Zwolle. Deelname is gratis voor leden van VOS/ABB, VOO en aangesloten pabo’s. Lees meer…
  • De scholen van de stichting 3primair voor openbaar primair onderwijs in Barendrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht organiseren het bijzondere project ‘I Am Together’. Samen maakten ze een bijzonder themalied, dat is te beluisteren op YouTube.
  • Quickscan mensenrechten op school: mensenrechten spelen een prominente rol in het onderwijs van alledag. Weten of mensenrechten in uw openbare school goed verankerd zijn? Doe de gratis test.
  • Gratis workshops: in de School!Week kunt u als lid van VOS/ABB of VOO allerlei activiteiten gratis of met korting bezoeken of naar uw school halen. Zo is er de strip Nieuwe vrienden van de Anne Frank Stichting en de online cursus van Amnesty.
  • Amnesty International stelt exclusief voor de School!Week het lespakket Waar kinderen slapen en het lesmateriaal bij het project Meet the Muthuku family ter beschikking.
  • Meld uw school aan voor het leernetwerk kinder- en mensenrechtenscholen: onder begeleiding van VOS/ABB en VOO zal een aantal scholen zich verzamelen in het leernetwerk kinder- en mensenrechtenscholen.

Lees ook de special over de School!Week in het februarinummer van magazine School!, ga naar www.openbaaronderwijs.nu of neem contact op met Marleen Lammers van VOS/ABB: 06-10946652, mlammers@vosabb.nl

Deel dit bericht: