Leerlingen van openbare basisschool De Kromme Akkers in het Groningse Garnwerd hebben de kerk in hun dorp onder hun hoede genomen. Trouw schrijft erover.

De krant citeert directeur Rogier Hilbrandie van obs De Kromme Akkers: ‘De kerk is een gezichtsbepalend stuk erfgoed dat midden in het dorp staat. Het vertelt het verhaal van Garnwerd en de kinderen maken daar ook deel van uit. Het is erg belangrijk dat het gebouw behouden blijft en daarom wilden we als school graag meer doen voor de kerk.’

School en kerk cruciaal voor binding

Hilbrandie beschouwt zijn school en de kerk als cruciaal voor de binding en de levendigheid in het 450 inwoners tellende Garnwerd. Er wordt niet meer gekerkt in het historische gebouw. Wel worden er activiteiten georganiseerd, zoals lezingen en concerten. De Kromme Akkers organiseert in de kerk de schoolmusical en de voorleesfinale van de Boekenweek.

De school in Garnwerd doet mee aan het project Sleutelbewaarders van de Stichting Oude Groninger Kerken. Er haken nog zeker tien andere Groningse scholen aan bij dit project.

Deel dit bericht: