Voormalig staatssecretaris Sander Dekker van OCW is dinsdagavond bij een ongeluk met zijn fiets zwaargewond geraakt. Hij kwam ten val op een fietspad door de duinen tussen Monster en Den Haag.

Een 42-jarige wandelaarster is aangehouden, omdat zij wordt verdacht van betrokkenheid bij het ongeluk. De vrouw zou Dekker toen hij voorbij kwam bij de arm hebben gepakt, omdat hij volgens haar te hard reed. De oud-staatssecretaris sloeg over de kop. Hij is met diverse ernstige botbreuken naar een ziekenhuis gebracht.

Gevaarlijk fietspad

Het fietspad waar het ongeluk gebeurde, staat bekend als gevaarlijk. Het is smal en ligt bij een strandopgang waar het erg druk kan zijn. ‘Gewone’ fietsers, wielrenners, wandelaars, rennende kinderen, mensen op scootmobielen en honden zitten er vaak in elkaars vaarwater.

In 2015 had Dekker ook al een ernstig fietsongeluk. Hij brak zijn heup toen hij ten val kwam tijdens een fietstocht in Spanje. Twee jaar eerder ging hij met zijn fiets hard onderuit toen hij een hond moest ontwijken. Hij liep toen vier vervelende botbreuken op en verscheen daarna met beide armen in een mitella in de Tweede Kamer.

Sander Dekker was staatssecretaris van OCW van 2012 tot en met 2017. Daarna was hij van 2017 tot 2022 minister voor Rechtsbescherming.

Deel dit bericht: