In Bedrijfsvoering, Bekostiging, Bestuur en management, Financiën, Gemeenten, Nieuws, Politiek, Tweede kamer

‘Binnen nu en een maand hebben we een serieus probleem’, zegt een woordvoerder van de PO-Raad in Trouw over het toenemende aantal vluchtelingenkinderen die naar school moeten.

Voorzitter Rinda den Besten van de PO-Raad wijst er in de krant op dat er soms op maandagochtend een kind op de stoep van een school staat, terwijl vrijdagavond pas duidelijk werd dat dit kind zou komen.

‘Zo’n school kan dan niet zorgen voor Nederlandse lessen. Andersom gebeurt het ook dat een school hoort dat ze klaar moet staan voor dertig leerlingen, huisvesting regelt en leraren aanneemt en dan op het laatste moment hoort dat ze niet komen. We krijgen veel van dit soort klachten’, aldus Den Besten.

Het is onduidelijk hoeveel extra asielzoekerskinderen de komende tijd onderwijs nodig hebben nu de toestroom van met name Syrische vluchtelingen toeneemt. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten stelt in Trouw dat het vinden van onderdak voor asielzoekers nu prioriteit heeft en niet het regelen van onderwijs.

De Helpdesk van VOS/ABB merkt dat er in het onderwijs veel vragen zijn over asielzoekerskinderen. Het aantal adviesaanvragen daarover neemt toe.

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl

Delen