De PO-Raad reageert verheugd op het besluit van het kabinet dat de basisscholen op maandag 8 juni weer volledig met onderwijs op locatie beginnen. Veel schoolbesturen geven volgens de sectororganisatie aan weer volledig aan de slag te willen. Ook de VO-raad reageert positief op het besluit over de herstart van het voortgezet onderwijs op dinsdag 2 juni.

Voorzitter Rinda den Besten van de PO-Raad meldt dat er een nieuw protocol komt voor de volledige herstart op maandag 8 juni. ‘Het hernieuwde protocol werken we de komende weken uit en willen we uiteraard zo snel mogelijk bij de scholen hebben zodat die goed voorbereid op 8 juni hun deuren kunnen openen voor alle leerlingen’, aldus Den Besten.

Ze wijst erop dat de scholen niet aan het onmogelijke worden gehouden. ‘Er wordt rekening gehouden met zorgen en onzekerheden, zoals bijvoorbeeld beschikking over voldoende leerkrachten en of een school zich goed kan houden aan de hygiëne-eisen en richtlijnen.’ Het nieuwe protocol zal naar verwachting op 27 mei beschikbaar komen.

Lees meer…

Voortgezet onderwijs

De VO-raad is ook blij met de versoepeling van de coronamaatregelen. Tegelijkertijd beseft de sectororganisatie dat de heropening van de schoolgebouwen op dinsdag 2 juni veel vraagt van alle betrokkenen, met name wat betreft de anderhalvemetermaatregel.

‘Het is een uitdaging om de school en het onderwijs zo in te richten dat anderhalve meter afstand gewaarborgd kan worden. Het is een uitdaging om naast onderwijs op school ook onderwijs op afstand te verzorgen. En het is een uitdaging voor leerlingen en ouders om zich aan te passen aan deze bijzondere situatie’, meldt de VO-raad.

Lees meer…

Deel dit bericht: