Van de schoolleiders is ruim de helft positief over de volledige herstart van de basisscholen. Eén op de drie vindt dat juist geen goed idee. Dit blijkt uit een peiling die CNV Onderwijs en CNV Schoolleiders hebben uitgevoerd vóór de persconferentie waarop premier Mark Rutte bekendmaakte dat de basisscholen vanaf maandag 8 juni weer volledig onderwijs op locatie gaan verzorgen.

Uit de peiling blijkt volgens de vakbonden dat het in de opstarttijd goed tot uitstekend gaat met negen op de tien schoolleiders in het primair onderwijs. De werkdruk is wel hoger dan eerst, maar tevredenheid overheerst. Bijna alle schoolleiders (98%) zijn blij met de wijze waarop het online onderwijs op afstand is georganiseerd. Ook over de herstart zijn ze tevreden (93%).

De vakbonden melden verder dat schoolleiders over het algemeen trots zijn op hun eigen werkwijze en op hun team. Ze zeggen ook te hebben geleerd van de situatie in de coronacrisis, onder meer over het belang van flexibiliteit en de inzet van digitale middelen. Er zijn ook zorgen, bijvoorbeeld over de gezondheid van personeel, kinderen en ouders.

Leerachterstanden die in de coronacrisis zijn opgelopen worden ook genoemd bij de zorgen, maar er zijn schoolleiders die dat wat ‘hijgerig’ vinden en erop wijzen dat achterstanden er ook al waren voor de coronacrisis.

Deel dit bericht: