Alle scholen blijven tot maandag 18 januari gesloten om de de verspreiding van het coronavirus te beperken. Dat heeft het kabinet besloten.

Met name vanuit het basisonderwijs was er voor de kerstvakantie verzet tegen het besluit van het kabinet om alle scholen tot zeker 18 januari gesloten te houden en weer over te gaan op online afstandsonderwijs. De vrees bestaat dat leerlingen hierdoor nog meer leerachterstanden oplopen dan ze al deden toen de scholen tijdens de eerste lockdown wekenlang dicht waren.

Bovendien zou een langdurige sluiting van de basisscholen niet nodig zijn, zo redeneerden de tegenstanders van de maatregel, omdat kinderen tot 13 jaar maar een zeer beperkt aandeel zouden hebben in de verspreiding van het coronavirus. Nu echter een mutatie van het virus uit Groot-Brittannië rondwaart die meer vat lijkt te hebben op kinderen, gaat die redenering niet meer op. De Britse variant veroorzaakte besmettingen op de Willibrord-basisschool in Bergschenhoek. Daar raakten leerlingen en leerkrachten besmet.

De ontwikkelingen deden het kabinet besluiten om de sluiting van de basisscholen te continueren tot in elk geval maandag 18 januari. De scholen voor voortgezet onderwijs zouden sowieso al tot die dag gesloten blijven.

Lees meer…

Deel dit bericht: