De ongeveer 35 middelbare scholen die proefdraaien met corona-sneltesten, krijgen als eerste toestemming om weer volledig open te gaan. Dat meldt gezondheidsminister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.

In zijn brief staat dat het voortgezet onderwijs nog zeker tot 1 maart in lockdown blijft. Op 23 februari zal het kabinet op basis van de coronasituatie op dat moment beslissen of de middelbare scholen op maandag 1 maart hun lessen op locatie zouden kunnen hervatten. Voorlopig blijft het huidige regime van kracht, waarbij onderwijs op afstand de norm is. Wel blijven er uitzonderingen mogelijk voor examenleerlingen, leerlingen die praktijkgerichte vakken krijgen en leerlingen in een kwetsbare positie. Zij kunnen naar school.

In zijn brief gaat De Jonge in op de maatregelen die het Outbreak Management Team (OMT) adviseert om het risico van coronabesmettingen in het voortgezet onderwijs te beperken. Het gaat hierbij onder andere om de anderhalve meter afstand die leerlingen onderling moeten bewaren, het beperken van contactmomenten tussen leerlingen en de opschaling van (snel)testen.

Volledige heropening pilotscholen

De ongeveer 35 middelbare scholen die op dit moment proefdraaien met sneltesten, krijgen als eerste toestemming om weer volledig open te gaan. De Jonge meldt dat uit de ervaringen op deze scholen zal moeten blijken hoe ook de overige middelbare scholen op een verantwoorde wijze weer open kunnen.

De scholen moeten er volgens hem rekening mee houden dat zij zich, ook als er voor hun leerlingen en personeelsleden sneltesten beschikbaar komen, nog lange tijd aan de nu geldende coronamaatregelen moeten houden.

Lees meer…

Deel dit bericht: