Via ons inkoopcollectief Energie Voor Scholen kunt u het energieverbruik van uw school of scholen vergroenen. De meerkosten zijn beperkt, het positieve effect op het milieu is groot!

Begin dit jaar was er een Greenpeace-campagne om het energieverbruik van scholen te vergroenen. Ruim 3000 docenten, ouders en leerlingen gaven toen aan duurzaamheid belangrijk te vinden. VOS/ABB vindt dat ook en biedt daarom via Energie Voor Scholen de mogelijkheid om groene energie in te kopen.

Tijdens informatiebijeenkomsten van Energie Voor Scholen kwam naar voren dat een maximale meerprijs van 3 tot 4 procent op de totale energierekening nog als acceptabel wordt gezien. Het groene aanbod blijft binnen die marges.

Scholen kunnen kiezen uit drie mogelijkheden:

  • Europese windenergie
  • Nederlandse windenergie
  • Vergroening van aardgas

Het verschil tussen Europese en Nederlandse windenergie is de prijs. Europese windenergie is goedkoper. Dat komt doordat er meer windmolens in Europa staan dan alleen in Nederland. Ook is er relatief veel vraag naar windenergie uit Nederland.

Certificaten

Energie Voor Scholen werkt met Garanties van Oorsprong. Dat zijn in Nederland de enige certificaten die dienen als geldig bewijs dat energie echt duurzaam is opgewekt. Bijvoorbeeld met windmolens.

Aardgas kan worden vergroend met een Gold Standard-certificaat. Dat is een keurmerk voor klimaatcompensatie via kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Deze lokale projecten zorgen voor CO2-vermindering.

Energie Voor Scholen heeft een overeenkomst gesloten met Climex. Dat is een leidende speler in de markt voor energiecertificaten die is geaccrediteerd door CertiQ.

Vergroenen

Na het inloggen met uw klantnummer op www.energievoorscholen.nl vindt u meer informatie onder het kopje ‘vergroenen’. Daar kunt u uw keuze kenbaar maken. Natuurlijk kunt u ook geheel vrijblijvend eerst een offerte opvragen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw energiegebruik te vergroenen? Neem dan contact op met Karin Michgels van Hellemans Consultancy (dat Energie Voor Scholen uitvoert): 06-23690288, michgels@hellemansconsultancy.nl.

Bent u nog niet aangesloten bij Energie Voor Scholen? Informeer naar de mogelijkheden om via ons inkoopcollectief uw energiekosten te verlagen. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met Karin Michgels.

Heeft u algemene vragen over Energie Voor Scholen en de samenwerking van VOS/ABB met Hellemans Consultancy? Mail of bel dan met Ron van der Raaij van VOS/ABB: 06-53733449, rvanderraaij@vosabb.nl.

Deel dit bericht: