In Nieuws

De coronamaatregelen blijven zeker tot en met 28 april van kracht. Dit betekent dat de scholen op zijn vroegst pas na de meivakantie weer open kunnen. Dat heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt.

Op 21 april zal het kabinet een besluit nemen over een mogelijke verdere verlenging van de coronamaatregelen. Het is mogelijk dat dan zal worden besloten om de maatregelen ook na 28 april te handhaven. Dit zou kunnen betekenen dat de scholen ook na de meivakantie nog gesloten blijven vanwege de coronacrisis.

‘We zijn er nog lang niet’, zei Rutte op de persconferentie waarop hij de verlenging van de maatregelen tot en met 28 april afkondigde. Hij sprak zijn nadrukkelijke waardering uit voor de manier waarop de scholen online onderwijs op afstand realiseren.

De meivakantie blijft ondanks de coronacrisis gewoon vakantie. Het ministerie van OCW meldt dat het tijd blijft ‘waarin kinderen vrije tijd hebben en ook leraren vrij zijn.’ Het is nog niet duidelijk hoe eventuele noodopvang van kinderen tijdens de meivakantie wordt georganiseerd.

RIVM-onderzoek afwachten

Onderwijsminister Arie Slob liet eerder al doorschemeren dat de scholen op zijn vroegst pas na de meivakantie weer open zouden kunnen. Hij zei dat het kabinet eerst de resultaten van een RIVM-onderzoek wil afwachten naar de mate waarin kinderen en jongeren het coronavirus verspreiden. De resultaten worden pas eind april verwacht.

Lees meer…

 

 

 

Delen