Meer dan een kwart miljoen leerlingen in het voortgezet onderwijs en ruim 13.000 basisschoolleerlingen doen mee aan respectievelijk de Scholierenverkiezingen en Kinderverkiezingen. Dat meldt ProDemos die deze verkiezingen organiseert.

De Scholieren- en Kinderverkiezingen laten voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart zien hoe de Tweede Kamer eruit zou zien als kinderen het voor het zeggen zouden hebben.

De uitslag van de verkiezingen voor leerlingen wordt op dinsdag 14 maart tussen 17 en 18 uur bekendgemaakt bij ProDemos in Den Haag. Daarbij zijn onder anderen leerlingen aanwezig van het openbare Stedelijk Gymnasium Leiden en de christelijke basisschool De Waterlelie in Den Haag.

Namens de politieke partijen wordt de bekendmaking van de uitslag bijgewoond door onder anderen Sander Dekker (VVD), Khadija Arib (PvdA), Renske Leijten (SP), Julius Terpstra (CDA), Jan Paternotte en Paul van Meenen (D66), Gerard Mostert (ChristenUnie), Kathalijne Buitenweg (GroenLinks), Willem Pos (SGP), Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) en Gerrit-Jan van Otterloo (50PLUS).

Van de PVV van Geert Wilders is vooralsnog geen reactie gekomen op de uitnodiging om aanwezig te zijn bij de bekendmaking van de verkiezingsuitslag.

De presentatie is in handen van Siham Raijoul van het NOS Jeugdjournaal.

Deel dit bericht: