De Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL) maakt geen gebruik van de zelftesten voor leerlingen die beschikbaar worden gesteld aan de scholen die onder dit bestuur vallen. Dat meldt de regionale nieuwszender Omroep West.

‘De organisatie van de zelftest op school leidt tot extra druk en is ons inziens niet zinvol te organiseren’, zo schrijft het bestuur volgens Omroep West in een brief aan de ouders en de leerlingen. ‘Ook zijn we bang dat het zelftesten tot onrust leidt onder leerlingen’, zegt een woordvoerder van de scholenkoepel tegen de regionale zender.

Volgens SCOL is de organisatie van de zelftesten voor leerlingen te complex. ‘De test moet namelijk op school worden uitgevoerd, onder begeleiding van een docent. Voor leerlingen jonger dan 16 jaar is vooraf toestemming nodig van de ouders. De voorbereiding en uitvoering van de zelftest legt druk op het onderwijs in een tijd waarin leerlingen en docenten toewerken naar toetsen en examens, daar moet alle aandacht op gericht zijn’, zo zegt een woordvoerder.

SCOL heeft vier scholen voor voortgezet onderwijs en zestien basisscholen in Leiden en omgeving.

Lees meer…

Deel dit bericht: