Leerlingen in het voortgezet onderwijs kunnen ondanks de coronamaatregelen door met hun schoolexamens. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob in een brief aan de Tweede Kamer.

‘In afstemming met het RIVM wordt (…) per direct ruimte gegeven om schoolexamens af te nemen op de scholen’, zo staat in de brief. Slob benadrukt dat leerlingen die aan examens willen deelnemen klachtenvrij moeten zijn. Dat geldt ook voor personeelsleden die bij het afnemen van de examens betrokken zijn. Er komt voor scholen nog nadere informatie van het RIVM.

De minister benadrukt dat leerlingen zich niet gedwongen moeten voelen om voor de schoolexamens naar school te gaan. ‘Indien leerlingen ziek zijn, in thuisquarantaine zitten of een kwetsbare gezondheid hebben, dan zullen scholen deze leerlingen op een later moment in staat stellen het schoolexamen af te ronden’, zo staat in de brief.

Of de centrale eindexamens op 7 mei door kunnen gaan, staat nog niet vast. Daarover moet voor 6 april een besluit worden genomen, meldt Slob.

Lees meer…

Deel dit bericht: