In de jaarlijkse School!Week laten openbare scholen in heel Nederland zien waar zij voor staan. Mocht uw school een open dag organiseren of iets anders waarbij mensen bij elkaar komen, overweegt u dan nog even heel goed of u deze activiteit wel laat doorgaan. Cancelen vanwege het coronavirus lijkt het verstandigst!

In de School!Week organiseren openbare scholen in heel Nederland open dagen of andere activiteiten om de meerwaarde van het openbaar onderwijs te laten zien. Op open dagen komen bijvoorbeeld opa’s en oma’s de school binnen. Zij behoren tot de corona-risicogroep. Als ouderen besmet raken, kan dat bij hen grote gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Dat kan overigens ook bij mensen met een zwakke gezondheid en in principe ook bij mensen die niet tot de risicogroep behoren.

Het advies van VOS/ABB is om vanwege de verspreiding van het coronavirus goed na te denken of een activiteit, zoals een open dag, onder de huidige omstandigheden wel verantwoord is.

De School!Week bestaat sinds 2012 en is een initiatief van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO). Elk jaar wordt de School!Week gehouden in week 12.

 

Deel dit bericht: