VOS/ABB is solidair met alle getroffenen van de Russische inval in Oekraïne. Wat daar nu gebeurt raakt ons in het hart. Ons medeleven gaat uit naar iedereen die door dit drama wordt geraakt, in het bijzonder de kinderen voor wie de wereld niet mag bestaan uit agressie en geweld.

De verschrikkingen van de oorlog in Oekraïne botsen op brute wijze met alles waar ieder weldenkend mens voor staat. Op de eerste plaats de vrijheid, die voor iedereen onmisbaar is. Natuurlijk voor de mensen in Oekraïne die niet om deze oorlog hebben gevraagd, maar ook voor iedereen in Rusland of waar dan ook die hier slachtoffer van is.

Binnen VOS/ABB en het openbaar onderwijs werken wij niet alleen op basis van vrijheid, maar ook vanuit de kernwaarden gelijkwaardigheid en ontmoeting. Ook die worden nu vol geraakt. De situatie waar we nu door toedoen van een misdadig regime in zijn beland, benadrukt eens te meer hoe belangrijk het is dat wij met elkaar voor onze principes blijven staan. Principes die we nooit mogen opgeven, waarvoor we schouder aan schouder moeten staan. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat er zo spoedig mogelijk een einde komt aan deze waanzin.

Нет войне! – Geen oorlog!

Hans Teegelbeckers, directeur VOS/ABB

Deel dit bericht: