Het is een goed idee om de salarissen in het primair onderwijs gelijk te trekken met die in het voortgezet onderwijs. Dat vindt onderwijsminister Arie Slob. Hij dringt er bij de sociale partners op aan één cao voor PO en VO te regelen.

In de Telegraaf zegt Slob dat het dichten van de loonkloof een prima idee is, maar ook dat in de huidige kabinetsperiode geen extra geld vrijkomt voor onderwijs. Volgende kabinetten zouden dit moeten oppakken, vindt hij. ‘Het huidige kabinet heeft al geld bijgelegd. Dat was niet makkelijk, maar we hebben geleverd.’

Verschillen wegnemen

Met één cao kunnen de sociale partners volgens Slob in één klap alle verschillen voor leraren met dezelfde functie wegnemen. Hij legt de uitvoering van het idee bij de PO-Raad, VO-raad en de onderwijsvakbonden. Zij zijn immers verantwoordelijk zijn voor de onderwijs-cao’s. In het funderend onderwijs zijn er nu nog twee: één voor het primair en één voor het voortgezet onderwijs. De salarissen in het PO liggen lager dan in het VO.

De uitspraak van Slob over één cao voor het primair en voortgezet onderwijs komt op de eerste dag van de tweedaagse onderwijsstaking. Stakende leraren eisen per direct meer geld van het kabinet, maar de minister zegt dus dat dat er nu niet komt.

Lees meer…

Deel dit bericht: