Sluiting van de scholen om het coronavirus in te dammen, is nu niet aan de orde. Maar later kan het alsnog een optie zijn, zei gezondheidsminister Hugo de Jonge op de coronapersconferentie van dinsdag 8 december.

De Jonge zei dat niemand sluiting van de scholen wil, maar dat dat wel mogelijk blijft als er een strengere lockdown nodig is. ‘Dat is allemaal denkbaar, maar niet nodig als we onszelf in acht nemen en zelf zorgen dat we de besmettingsgraad naar beneden zien te krijgen’, aldus de minister.

Ook premier Mark Rutte zei in antwoord op vragen van de pers dat extra maatregelen in het onderwijs nodig kunnen zijn als de situatie anders wordt.  Maar hij wilde daar niet verder over speculeren. Hij zei wel dat het plan om de scholen na de kerstvakantie nog een week gesloten te houden nu niet aan de orde is.

Advies OMT

In het advies van het Outbreak Management Team (OMT) dat het RIVM op 7 december naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft gestuurd, staat dat er naar schatting 60 minder opnames op de intensive care-afdelingen van de ziekenhuizen zouden zijn als alle scholen nog een week na de kerstvakantie dicht zouden blijven. Er zouden dan naar schatting 200 mensen minder met corona in het ziekenhuis belanden.

https://www.youtube.com/watch?v=-D4gXZmRw9M

Deel dit bericht: