Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft het Sectorplan Voortgezet Onderwijs goedgekeurd. Eerder werd bekend dat hij ook zijn goedkeuring heeft gegeven aan het sectorplan primair onderwijs.

De sociale partners in het voortgezet onderwijs, verenigd in het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds Voion, zijn blij met de goedkeuring van het sectorplan. ‘Daarmee kan de sector werken aan duurzame inzetbaarheid van werknemers in het voortgezet onderwijs en de werkloosheid beperken’, meldt Voion. De uitvoering van het plan kost bijna 8,4 miljoen euro. Daarvan betaalt het ministerie van SZW de helft.

Negentien scholen en besturen hebben ideeën aangeleverd voor de sectorale maatregelen zoals die nu in het Sectorplan Voortgezet Onderwijs staan. Zo zijn er verschillende activiteiten opgenomen om medewerkers op een positieve manier aan het werk te laten en vooral te houden. En komen er trainingsmogelijkheden om een stap naar een andere baan te maken.

Verder staat de dialoog centraal. De sociale partners in het voortgezet onderwijs verwachten dat als leidinggevenden en werknemers meer en betere gesprekken met elkaar voeren en meer reflecteren op hun eigen werk en ontwikkeling, dit ten goede komt aan duurzame inzetbaarheid.

Lees meer…

Deel dit bericht: